Lees hoe je met één van de (gratis) programma's van Bevallen&Door je de zorg voor JOUW patiënten kunt optimaliseren!

Echografie bij een bekkenfysiotherapeut

Wat kunnen we jonge moeders eigenlijk bieden met een beperkt aantal behandelingen?

 • Eén behandeling besteed je aan goede diagnostiek en voorlichting betreffende haar buik.
 • Hetzelfde doe je voor haar bekkenbodem.
 • Je kunt nog een paar keer wat ‘oefeningen’ meegeven – in de hoop dat ze deze goed onthoudt en uitvoert 😅
 • Conclusie: “Het gaat redelijk, ik ga gewoon rustig beginnen”.


Hier liep ik steeds tegenaan: wij kunnen wel wat losse ‘oefeningetjes’ meegeven, maar dit vormt lang geen volwaardige training die daadwerkelijk haar (algehele en lokale) belastbaarheid verhoogt zodat ze goed voorbereid is op de groepslessen en haar toekomst.

Herstel na bevalling

Hoe ik altijd werkte...

  Jarenlang werkte ik met het meegeven van uitgetekende oefeningen, later werden dit wat serieuzere oefenschema’s met foto's, en ik had altijd een zelfgemaakte geprinte folder met essentiële tips en adviezen over herstel na de bevalling voor hen.

  Maar het voelde altijd nog niet toereikend… Zeker niet met het oog op een eventuele volgende zwangerschap en de toekomst. Want de cijfers over het voorkomen van bekkenbodemproblemen liegen er niet om!

Eindelijk voel ik dat ik volwaardige zorg aan moeders kan bieden!

  Daarom heb ik gewerkt aan een volledig herstelprogramma voor het hele lichaam, inclusief buikwand en bekkenbodem.
  De training bestaat uit video's en richt zich op de ademhaling, core en bekkenbodem. De bekkenbodem wordt apart getraind, zoals jij en ik opgeleid zijn, en niet alleen meegenomen tijdens oefeningen in de workouts voor de core. Je kunt dit programma starten op elk moment binnen een jaar na de bevalling.

  Ook heb ik Het Bekkenbodem Herstelprogramma ontwikkeld.
  Dit is een complete training voor de bekkenbodem die begint met het leren voelen van de bekkenbodem door middel van ademhalingsoefeningen. Het bevat meerdere awarenessoefeningen om de hele bekkenbodem te activeren en vervolgens wordt er gewerkt aan duurkracht, snelkracht en coördinatie. En waar ik zelf heel content mee ben: de deelneemsters volgen een integratiefase: hierin leren ze de bekkenbodem functioneel in te zetten zelfs bij oefeningen zoals jumping jacks!

  En je begrijpt, ik maak tijdens de behandeling (die zo op lagere frequentie plaats kunnen vinden) graag gebruik van 1 van deze programma’s.

  Zo blijft het niet alleen bij summiere oefeningetjes, maar kan ik deze vrouwen volwaardigere begeleiding bieden! 🙌🏻
Herstel na bevalling

Een GRATIS programma

  Daarnaast ben ik erg blij met het GRATIS 6-weeks kraamtijdprogramma.

  Hierin vinden vrouwen alle tips en adviezen, en de basis van de bekkenbodem- en coretraining, allemaal gestructureerd en in videovorm voor de eerste 6 weken na de bevalling.

  Ze kunnen dit al bekijken voordat ik ze zie op het postpartumconsult zodat ze goed geïnformeerd zijn en al een lichte start hebben kunnen maken met de oefeningen (als ze daar tijd voor hadden😅).
Herstel na bevalling

Ook JIJ zou gebruik kunnen maken van deze programma’s

  Het 6-weeks kraamtijd programma is echt GRATIS en kun je zelf makkelijk bekijken door je aan te melden. Best leuk toch om even te neuzen in de content die ik gemaakt heb? 😇

  En als je wilt weten hoe de andere programma’s eruitzien, en hoe jij die óók kunt inzetten voor jouw patienten? Mail me gerust: merel@bevallenendoor.nl.

  Samen kunnen we werken aan een meer doeltreffende aanpak van het herstel van deze jonge moeders! 🤝🏻

Kostenefficiënt

Als er geen aanvullende verzekering is, is ondanks dat de jonge moeder een betaald programma aanschaft, dit altijd nog goedkoper dan wanneer zij bijvoorbeeld 9 behandelingen bekkenfysiotherapie zelf moet betalen.

Merel Stokman

Meer Rust tijdens de behandeling

Omdat de moeder de volledige training digitaal tot haar beschikking heeft, kunnen we tijdens de behandeling specifiek aandacht besteden aan 1 vraag. Ik hoef niet meer de uitleg van 6 nieuwe oefeningen in 1 behandeling te proppen 😅

Merel Stokman

Continue Progressie

Deelneemsters krijgen echt een compleet herstel aangeboden voor 9 maanden!

Merel Stokman

Uitgebreide Zorg en Kennisoverdracht

Het programma biedt een uitgebreider zorgpakket dat verder reikt dan jouw standaard behandelingen.

Neem contact met me op 📧