Beste kraamverzorgende, verloskundige, gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut of andere zorgverlener die met jonge moeders werkt...

Dankjewel dat je even de tijd neemt om deze pagina te bekijken.

Wie ben ik?

Ik ben Merel Stokman en werk sinds 2013 als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. 

Mijn specialisatie binnen de bekkenfysiotherapie richt zich op het herstel na de bevalling. Echter, ook geruime tijd na de bevalling zie ik veel vrouwen.

In de praktijk betekent dit dat ik vaak vrouwen behandel met een diastase, incontinentie, prolapsen en bekkenklachten.

Helaas merk ik dat veel vrouwen pas een lange tijd na de bevalling of op middelbare leeftijd hulp zoeken. Ze hebben al die tijd (vaak onnodig) met klachten rondgelopen.

Ik ben ervan overtuigd dat als vrouwen na hun bevalling meer kennis opdoen en de juiste adviezen en training krijgen, ze later in hun leven (veel) onnodige klachten kunnen voorkomen. Daarom heb ik Bevallen&Door opgericht.

Omdat urineverlies (een tijd) na de bevalling vaak voorkomt, is dit nog niet normaal...

Bekkenbodemoefeningen

Mijn Missie

Mijn missie met Bevallen&Door is jonge moeders bewust te maken over het belang van goed herstel na zo’n bijzondere periode tijdens de zwangerschap en bevalling.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er meer kennis is bij jonge moeders over het belang van goed herstel na de bevalling, dit bijdraagt aan het voorkomen van (onnodige) gênante klachten en zorgkosten en zij een actieve levensstijl niet hoeven te vermijden.

Mijn doel is elke moeder een goede start te geven en daarom bied ik een gratis 6-weeks Kraamtijd Programma aan. Daarnaast bied ik 2 langere herstelprogramma's aan.

Bevallen&Door onderscheidt zich door betrouwbare en onderbouwde informatie te bieden te midden van de overvloed aan online content.

Daarnaast maak ik moeders duidelijk wanneer bekkenfysiotherapie geïndiceerd is.

Vrouwen mogen naast het 'moeder-zijn' zichzelf echt meer tijd en aandacht gunnen voor hun herstel, maar dan moeten ze hier wel de kennis voor hebben...

Herstel na bevalling

Ben jij bekkenfysiotherapeut?

Misschien herken je dit wel... 

Je ziet een net bevallen moeder voor een postpartum check. Tijdens de anamnese merk je al een aantal risicofactoren op, waaronder een knip. Ze vertelt je dat ze nog last heeft van wat urineverlies en een diastase.

Haar hulpvraag: "Ik wil graag checken of alles goed is en ik wil graag weten wanneer ik weer mag volleyballen.". - Zonder urineverlies natuurlijk.

Dit is eigenlijk een vrij standaard intake. Maar in slechts 30 minuten antwoord geven op al haar vragen en haar binnen enkele maanden veilig en verantwoord opgetraind krijgen voor volleybal, met een beperkte verzekering van maar 6 behandelingen… Dat is een uitdaging!

Ontdek hoe je met één van de (gratis) programma's en blogs van Bevallen&Door jouw behandelingen kunt ondersteunen en de zorg van jouw patiënten kunt optimaliseren!

De meeste vrouwen hebben zich tijdens de zwangerschap ontzettend goed voorbereid op de bevalling en de komst van hun kleintje, maar veel zijn zichzelf en hun eigen herstel een beetje vergeten...
Herstel na bevalling

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik vind het erg leuk en zinvol om met andere zorgmedewerkers, te overleggen en om mijn visie en ervaring te delen. We kunnen zo veel van elkaar leren!

Ik bied:

  • Ik deel graag mijn kijk op postpartum herstel met jullie team tijdens een overleg. Dit kan plaatsvinden in de vorm van een informeel overleg of een presentatie (duur: 1-1,5 uur). Kosteloos.
  • Interesse in een samenwerking? Ik ontwikkel bijvoorbeeld samen met ziekenhuizen voorlichtingsmateriaal voor specifieke patiëntengroepen.


Neem gerust contact met me op.

 

Reacties van kraamverzorgenden na mijn presentatie over postpartum herstel

Presentatie over postpartum herstel
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Voorlichting over herstel na bevalling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.