Beste kraamverzorgende, verloskundige, gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut of andere zorgverlener die met jonge moeders werkt...

Dankjewel dat je even de tijd neemt om deze pagina te bekijken! 😃
De meeste vrouwen hebben zich tijdens de zwangerschap ontzettend goed voorbereid op de bevalling en de komst van hun kleintje, maar veel zijn zichzelf en hun eigen herstel een beetje vergeten...

Wie ben ik?

Ik ben Merel Stokman, en werk sinds 2013 als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Mijn aandachtsgebied binnen de bekkenfysiotherapie gaat uit naar herstel na de bevalling. Maar ook geruime tijd na de bevalling zie ik veel vrouwen.

In de praktijk komt dit neer op dat ik vaak vrouwen behandel met een persisterende diastase, alle typen incontinentie, prolapsen en bekkenklachten.

Helaas zie ik ook veel vrouwen pas een hele tijd na de bevalling of op middelbare leeftijd. Zij liepen al die tijd (vaak onnodig) met klachten rond.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer vrouwen na hun bevalling meer kennis, de adviezen en training krijgen, zij later in hun leven (veel) onnodige klachten kunnen voorkomen. En kort na de bevalling al een hoop ongemakkelijke en gênante momenten...

Het ontstaan van Bevallen&Door

Opvallend vind ik dat veel kraamvrouwen van alles weten over het beste speentje en matrasje voor hun baby'tje, maar weinig over hun eigen herstel na een bevalling.

En praten we eigenlijk wel écht met elkaar over die vervelende ongemakken die veel vrouwen ervaren na de bevalling?

We zouden denken van wel anno 2022. In de behandelkamer blijkt vaak anders... Het is toch normaal om een inlegkruisje te dragen...? Of nog wat pijn te hebben met vrijen na een knip...?

En n.a.v. van alle vragen of ik 'wat oefeningetjes had' en mijn gesprekken met honderden moeders realiseerde ik me: zij weten eigenlijk heel weinig over het herstel van hun lichaam na de zwangerschap.

Op gegeven moment heb ik besloten om al mijn kennis en training die ik tijdens mijn therapie geef op te nemen op video, zodat de moeders (met hun postzwangerschapsdementie 🙃) de informatie en oefeningen thuis nog eens na konden kijken. Super ondersteunend voor de behandeling!

En van het een kwam het ander, en uiteindelijk is het een zeer volwaardig herstelprogramma geworden en ik besloot dit ook online aan te bieden.

Vanwege de uitgebreidheid, de waar mogelijk wetenschappelijke onderbouwde informatie en steeds duidelijke ijkpunten in het programma over wanneer aanvullende hulp een te raden is en en waar ze deze kunnen vinden, geloof ik dat dit programma een waardevolle toevoeging kan zijn aan het bestaande scala aan opties voor postpartum herstel!

Vrouwen mogen naast het 'moeder-zijn' zichzelf echt meer tijd en aandacht gunnen voor hun herstel, maar dan moeten ze hier wel de kennis voor hebben...

Mijn Missie

Mijn missie met Bevallen&Door is jonge moeders bewust te maken over het belang van goed herstel na zo’n bijzondere periode tijdens de zwangerschap en bevalling.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er meer kennis is bij jonge moeders over het belang van goed herstel na de bevalling, dit bijdraagt aan het voorkomen van (onnodige) gênante ongemakken en klachten, ook later in hun leven.

Ik vind echt dat iedere vrouw de mogelijkheid moet hebben om haar herstel zo verantwoord mogelijk te starten na die geweldige prestatie tijdens de zwangerschap en bevalling. Daarom heb ik een gratis 6-weken kraamtijdprogramma ontwikkeld. Daarnaast bied ik 2 grotere herstelprogramma's aan.

Zodat de kans het grootst is dat vrouwen na een gedegen herstelperiode weer vrij en zorgeloos voelen om de activiteiten te kunnen wat zij het liefste doen!

Omdat urineverlies (een tijd) na de bevalling nog vaak voorkomt, is dit nog niet normaal...

Herstel na bevalling

Ben jij bekkenfysiotherapeut?

Misschien herken je dit wel...

Je ziet een net bevallen moeder voor een postpartum check. Tijdens de anamnese merk je al een aantal risicofactoren op, waaronder een knip. Ze vertelt je dat ze nog last heeft van urineverlies en een week gleufje tussen haar buikspieren voelt.

🎯 Haar hulpvraag: ‘‘Even checken of alles goed is’ en ze wil weten wanneer ze groepslessen in de sportschool weer mag oppakken'’.

Dit is eigenlijk een vrij standaard intake, maar in slechts 30 minuten 'even' antwoord geven op haar vragen en haar binnen enkele maanden veilig en verantwoord opgetraind krijgen voor de groepslessen…

Ohja, en ze is verzekerd voor maar 6 behandelingen…

Owkee… 😅 Uitdagend!

Lees hoe je met een van de (gratis) programma's van Bevallen&Door je behandelingen kunt ondersteunen om de zorg voor jouw patiënten te optimaliseren!

Herstel na bevalling

Kunnen wij wat voor elkaar betekenen?

Ik vind het erg leuk en zinvol om met andere zorgmedewerkers die met zwangere of bevallen vrouwen werken, te overleggen en om mijn over te dragen. We kunnen zo veel van elkaar leren! En dit komt de moeders die we zien natuurlijk ten goede!

Zo geef ik regelmatig presentaties aan kraamverzorgenden van verschillende organisaties. Het geeft altijd zoveel voldoening wanneer beide partijen hier weer wat van op hebben gestoken!


  • Zou je het leuk vinden als ik mijn visie op postpartum herstel in jullie team kom vertellen? 
  • Heb je interesse in een samenwerking?
  • Heb je een vraag of wil je meer weten?


Neem gerust contact met me op! ⬇️

 

Voorlichting over herstel na bevalling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Voorlichting over herstel na bevalling
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.

Jonge moeders willen tegenwoordig BEVALLEN en snel DOOR! Maar hoe dan? Bevallen&Door helpt met herstel op een verstandige en duurzame manier 😊