Visie en Missie van Bevallen&Door

Herken je dit?


Die bootcamples, waar je je zo laat opzwepen om, wanneer je denkt dat je eigenlijk echt niet meer kunt, tóch nog even extra aanzet tijdens die sprint om net wat sneller dan je sportmaatje op de heuvel te zijn! Na dat uur voel je je euforisch en voldaan omdat je je dag lekker buiten bent begonnen. Je kunt de dag aan!


Of wanneer je tijdens wandelen in het bos na een tijdje ineens merkt dat je monkey-mind, je met rust laat… Je zet alleen nog maar ritmisch je ene voet voor je andere in een hypnotoniserende cadans.


stap-stap-stap-stap-stap


Je bent eventjes alleen (of met de kinderwagen), in het NU met de ruis door de bomen, even geen To Do-lijstjes of geen volle wasmanden. Aah lekker…

Merel Stokman

Het is alleen wel fijn als je lichaam meewerkt…

Tijdens mijn werk als bekkenfysiotherapeut spreek ik ontzettend vaak jonge vrouwen die door lichamelijke klachten en ongemakken na de bevalling niet meer in staat zijn om de activiteiten te doen waar ze zo van hielden.


Activiteiten die hun die stille geest geven of dat euforische gevoel waardoor ze zich zo vrij voelden!


Voor de bevalling hadden ze geen weet van het bestaan van die ongemakken...

Merel Stokman

Slik… Wat UH!?!

Wie heeft ze gezegd dat urineverlies zo vaak voorkomt bij deze jonge vrouwen na de bevalling? En maandverband tijdens hardlopen, jak dat voelt als een luier! En... zo-niet-vrouwelijk!


Ah nee hè, het lijkt wel alsof het super veel is en alles erlangs loopt!


En dat zware gevoel 'daaronder' tijdens het koken na een dag werken…


Hoort dit? Komt dit goed en moet ik hier wat mee?


Tsja, we hebben het er niet echt over met elkaar, dus het zal wel…


Misschien hoort het er ook gewoon een beetje bij na een bevalling…? Ja vast! M’n moeder is geopereerd aan een verzakking! Misschien zit het ook wel in de familie…


En ff, dat weke gleufje wat ik nog tussen m’n buikspieren voel, vind ik zo naar om aan te voelen! Ik probeer wel schuine buikspieroefeningen te doen, maar op m’n buik blijf ik dan die tuut zien die had ik aan het eind van de zwangerschap ook had.


Dat zou ondertussen toch vanzelf over moeten gaan? 


Ik ben alweer aan het werk! Ik weet niet zeker of ik wel weer kan starten met de groepslessen in de sportschool… En trouwens, m’n buik... in de avond lijk ik nog steeds zwanger, dzjee!

Merel Stokman

Oké…

UH!

NIET oké dus!

Hierboven schetste ik wat random gesprekken uit mijn behandelkamer.


Helaas zie ik veel vrouwen vaak pas een hele tijd, soms pas járen na een bevalling (en hier bedoel ik dus ook een keizersnede mee). Omdat zij gewoon niet wisten wat ‘normaal’ en ‘niet-normaal’ is na een bevalling. Laat staan welke hulp er voor hen is!


Zij waren tijden na de bevalling bijvoorbeeld nog niet in staat om die ronde te gaan hardlopen waar ze zo ontzettend van hielden. Om zich even iets meer dan alleen moeder te voelen...


En deze vrouwen hierboven kwamen gelukkig voor hulp bij een bekkenfysiotherapeut.

Merel Stokman

Ik vermoed, nee! Ik weet zéker, dat er ontzettend veel vrouwen klachten en onzekerheden hebben die níét bij een bekkenfysiotherapeut komen.

"Want je weet niet wat je niet weet."


Dus wanneer vrouwen niet weten dat bijvoorbeeld pijn na een hechtingen, vaginale windjes, urineverlies, verlies van windjes, de ontlasting moeilijk kunnen uitstellen en een tuutje op de buik, tijdelijk normaal kán zijn, maar dit na een tijdje níét meer is. En dat hier kan prima wat aan gedaan worden, door o.a.:

  • De juiste kennis over een herstellend postpartum lichaam
  • Kennis over wat ‘verkeerde’ of in ieder geval ‘niet helpende’ activiteiten/oefeningen postpartum zijn
  • Het doen van de ‘juiste’ ondersteunende oefeningen
  • Maar tevens deze jonge moeders laten inzien dat het na zo’n (voor het lijf) bijzondere periode in haar leven, het echt oké dat alles niet meteen weer is zoals het was. En dat ze bewust tijd en aandacht te maken, én mogen vragen voor dit herstel!
Merel Stokman

Met Bevallen&Door wil ik bijdragen aan dit bewustwordingsproces.

Met Bevallen&Door wil ik bijdragen aan dit bewustwordingsproces en jonge moeders ondersteunen om te herstellen
op een duurzame en verstandige manier!


Hiervoor heb ik een (gedeeltelijk gratis) online herstelprogramma ontwikkeld. Dit is waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar ook op basis van mijn werkervaring met deze groep vrouwen sinds ik startte met de opleiding Bekkenfysiotherapie in 2010.


Ik vind ECHT dat IEDERE vrouw de mogelijkheid moet hebben om na de geweldige prestatie tijdens de bevalling zo verantwoord als mogelijk haar lijf weer zou moeten kunnen trainen.


Ik stel middels Bevallen&Door de eerste 6 weken van het volledige (9 maanden +) herstelprogramma GRATIS beschikbaar. Zo kan iedere vrouw haar kraamtijd goed starten!  

Merel Stokman

De herstelprogramma’s van Bevallen&Door geven de vrouwen gezondheid, vertrouwen in het herstellend vermogen van hun lichaam, TROTS, kracht en bovenal weer VRIJHEID!

Wanneer jonge moeders deze manier van online en thuis herstel aanspreekt, kunnen zij het volledige herstelprogramma aanschaffen. Dit is niet gratis. Want ik heb gemerkt: 'If you don’t pay, you don’t pay attention’.


En iedereen snapt dat het maken en online houden van een uitgebreid programma niet voor niets gaat... 

Merel Stokman

Een affiliate programma

Ik heb besloten om voorlopig geen advertenties te plaatsen. Niet helemaal gebruikelijk in tijd.
Maar zo support ik Zuckerberg en Google NIET. Deze partijen zijn al zo ontzettend vermogend én invloedrijk. Zij bepalen letterlijk wat wij vinden op Google en wat wij lezen op social media door hun bepaalde algoritmes… En daar wil ik niet aan meewerken...


Wat ik wel heb is een affiliate programma, hiermee kunnen  tevreden Bevallen&Door deelneemsters de herstelprogramma's promoten. Zij krijgen hiervoor een vast percentage als affiliatecommissie overgemaakt. Ik deel mijn geld veel liever met hen dan Zuckie en Google.
Zij moeten lid van het programma (zijn geweest) om te kunnen promoten. 


Op deze manier hoop ik ook dat vrouwen onderling tot gespreksonderwerpen komen over het herstel na hun bevalling en elkaar zo naar een verantwoord herstel leiden. Zo kunnen ze elkaar meteen motiveren en steunen 😃💪🏻


De beste doorverwijzingen op de praktijk als bekkenfysiotherapeut zijn ook altijd de mond-tot-mond reclames, en zo voelt een affiliate programma voor mij ook; meer ‘the old school way’.


Op deze manier promoten alleen trouwe en enthousiaste deelneemsters het programma en kunnen we een community opbouwen!