Over Merel

"Na de bevalling weer fit en sterk worden, zodat jij jezelf letterlijk weer zo vrij voelt om te doen wat jij wilt en niet worden belemmerd door lichamelijke ongemakken.

Dat gun ik iedere moeder!"

Ik ben Merel Stokman, in 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en na een aantal jaar werkervaring wilde ik mij gaan specialiseren omdat ik merkte dat ik geen optimale zorg kon leveren aan het brede scala aan patiënten die ik zag in de particuliere praktijk.
De ene behandeling wilde ik alle in's en out's weten over het revalideren van een nieuwe kruisband en een andere behandeling alles over een patiënt na een hersenbloeding. Om vervolgens  iemand met hoofdpijnklachten te zien en weer een half uur later een patiënt met een tenniselleboog...  


Ik besloot in 2010 de 3-jarige masteropleiding bekkenfysiotherapie te gaan volgen. Maar het was er op of eronder... Poep-, plas-, seks- en pijnproblemen in het bekkengebied. Dat was wel even andere koek!

Ik zou het óf helemaal geweldig vinden óf....

"Plas- en poepproblemen, waaròm Merel...?!"

Maar ik vond het geweldig! 😃


Er heerst nog altijd zo'n groot taboe op klachten in dit gebied. En juist daar, heel laagdrempelig én met wat gepaste luchtigheid klachten bespreekbaar maken en behandelen, heeft al veel problemen opgelost en dankbare patiënten opgeleverd! 


Ik werk 3 dagen per week in Aalten, in de Achterhoek bij Fysio-Specialist en volg daarnaast nog steeds vele opleidingen (waaronder de opleiding kinderbekkenfysiotherapie en echografie), trainingen en congressen. Ook heb ik 4 jaar als tutor op de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie gewerkt. 


Maar daar stopte ik omdat ik een ander plan kreeg....

Ik kom handen tekort! 

De afgelopen 11 jaar heb ik in de bekkenfysiotherapiepraktijk behoorlijk wat vrouwen kunnen helpen met het herstel na een zwangerschap en bevalling. Maar ook zag ik veel vrouwen op middelbare leeftijd met (nog!!) onbehandelde klachten die terug te leiden zijn naar de bevalling.


Ik kwam steeds weer tot de conclusie: zwanger zijn en bevallen, het lijkt zoiets 'normaals', maar ik blijf het een wonder vinden dat het vrouwenlichaam tot zoiets in staat is!

Het lijf verandert nogal wat in een korte tijd, en daarna is bevallen echt topsport!
Echt re-spect! 


Na het zoveelste appje, telefoontje of mailtje van een net bevallen vriendin of schoonzusje, werd het mij ineens duidelijk; bevallen vrouwen hebben behoefte aan kennis over hun herstel.


Maar dachten ze echt dat één appje van mij dé gouden tip voor hun herstel kon geven..? 


Het herstel na een zwangerschap en geboorte is behoorlijk complex, zeker als je dit goed en duurzaam wilt doen...
Wisten mijn vriendinnen dat niet??
Wilden zij 4 weken na de geboorte echt al weer gaan hardlopen..??

Doe ff normaal zeg... 😱


En elke keer wanneer ik hun oefeningen of informatie stuurde, voelde het niet toereikend. Ze moesten echt méér weten! Want als ze meer zouden weten, zouden ze hun herstel veel serieuzer, en er ook meer tijd voor nemen...


Maar ik kon niet alle meiden persoonlijk van álle informatie voorzien, wat ik wilde dat ze zouden weten... 

Het ontstaan van Bevallen&Door

De vrouwen die ik als patiënt bij mij op de praktijk zie, probeer ik altijd zo goed als mogelijk te voorzien van informatie die zij thuis rustig nog eens na kunnen kijken en lezen. Zelfgemaakte informatiefolders en oefenschema's krijgt iedereen bij mij mee.


Maar hoe gaaf zou het zijn wanneer zij die uitleg en oefeningen thuis nog eens op video konden bekijken in een overzichtelijke online omgeving? 


Ik vind ECHT dat IEDERE vrouw na een geweldige prestatie tijdens de zwangerschap en bevalling zo verantwoord als mogelijk haar lijf weer zou moeten gaan trainen. Geen enkele vrouw zou onnodig met kwaaltjes als gevolg van de bevalling rond moeten blijven lopen. 


Uit het onvermogen om álle vrouwen te voorzien van alle informatie en oefeningen passend bij de fase van het herstel waarin zij zich op dat moment bevinden, is Bevallen&Door ontstaan!

 

"Jij wilt helemaal niet pas op latere leeftijd bij een bekkenfysiotherapeut belandenomdat je dacht dat de klachtjes die je na je bevalling had 'er gewoon bij hoorden'...Om vervolgens te horen dat je daar prima wat aan had kunnen doen...."

Missie&Visie


Lees mijn uitgebreide Missie&Visie
Ziplining

Meer over Merel

✨ Ik houd van een feestje – maar zoek ook graag de rust op 

✨ Ik houd van tot het uiterste gaan met bootcamp tot ik misselijk ben – maar wandel ook graag uren rond in het bos 🚶🏻‍♀️

✨ Ik houd van het napluizen van wetenschappelijke onderbouwingen – maar ook van edelstenen, die ik oplaad in de volle maan 🌕

✨Waar eerder in mijn leven mijn analytische brein de overhand had en mij ver heeft gebracht - krijgen mijn hart en intuïtie nu meer ruimte 💚

✨ Ik ga graag alleen op vakantie – maar wil geen jaar voorbij laten gaan zonder dat ik samen met mijn vriend iets avontuurlijks onderneem op vakantie! 

✨ Bij mij staat het badje niet in de zomer, maar in de winter buiten 🥶


'Vrijheid' en 'Balans'

Beiden ontzettend belangrijk én noodzakelijk voor mij.


Laat mij jou helpen, je ook weer vrij te voelen met een fit en sterk lijf na de zwangerschap, zodat je weer kunt doen wat jou het gevoel van vrijheid geeft!


Het krijgen van een kindje brengt een oerkracht en -gevoel voort. Soms kan niet alles meer worden zoals voor de bevalling. Dat hoeft misschien ook niet. Jouw vrouwenlijf heeft nogal wat meegemaakt, en er komt zoiets moois uit voort.


Maar verlies jezelf niet uit het oog!


                "Creëer de voorwaardes om die sterke, belastbare moeder te worden
                                                        die je kindje nodig heeft!"

Moeders, dit programma is voor jullie!