Optimaliseer de zorg van JOUW patiënten met één van de (gratis) programma's van Bevallen&Door 😃

Echografie bij een bekkenfysiotherapeut

Wat kunnen we eigenlijk bieden aan jonge moeders met een beperkt aantal behandelingen?

 • Eén behandeling besteed je aan grondige diagnostiek en voorlichting betreffende haar buik.
 • Hetzelfde geldt doe je voor haar bekkenbodem.
 • We kunnen haar nog een paar keer begeleiden met 'oefeningen', in de hoop dat ze deze goed oppikt en consistent uitvoert 😅
 • Conclusie: "Het gaat redelijk, ik ga gewoon rustig van start."


Hier liep ik steeds tegenaan: we kunnen wel wat afzonderlijke 'oefeningen' aanbieden, maar dit vormt bij lange na geen volledige training die daadwerkelijk haar (algemene en lokale) belastbaarheid verhoogt. Dit is essentieel zodat ze goed voorbereid is op de groepslessen en haar toekomst."

Herstel na bevalling

Hoe ik altijd te werk ging...

  Jarenlang werkte ik met het meegeven van uitgetekende oefeningen, later werden dit meer gestructureerde oefenschema’s met  foto's, en ik had altijd een zelfgemaakte geprinte folder met essentiële tips en adviezen over herstel na de bevalling voor hen.

  Maar het voelde altijd niet toereikend… Zeker met het oog op een eventuele volgende zwangerschap en de toekomst, want de cijfers over het voorkomen van bekkenbodemproblemen liegen er niet om!

Een GRATIS programma

  Daarnaast ben ik trots dat ik kan aanbieden: GRATIS 6-weeks kraamtijdprogramma.

  Hierin vinden vrouwen alle tips en adviezen, en de basis van de bekkenbodem- en coretraining, allemaal gestructureerd en in videovorm voor de eerste 6 weken na de bevalling.

  Ze kunnen dit al bekijken voordat ik ze zie op het postpartumconsult zodat ze goed geïnformeerd zijn en al een lichte start hebben kunnen maken met de oefeningen (als ze daar tijd en energie voor hadden😅).

 

Eindelijk voel ik dat ik volwaardige zorg kan bieden!

  Daarnaast heb ik gewerkt aan een volledig herstelprogramma voor het hele lichaam, inclusief de buikwand en bekkenbodem.
  Dit programma richt zich op de ademhaling, core en bekkenbodem. De bekkenbodem wordt apart getraind, zoals jij en ik opgeleid zijn, en wordt niet alleen meegenomen tijdens de workouts. 
  Je kunt dit programma starten op elk moment binnen een jaar na de bevalling.


  Dit is een complete training voor de bekkenbodem, beginnend met het bewust worden van de bekkenbodem door middel van ademhalingsoefeningen. Het bevat meerdere awarenessoefeningen om de gehele bekkenbodem te activeren en vervolgens wordt er gewerkt aan duurkracht, snelkracht en coördinatie. En vervolgens doorlopen de deelneemsters de integratiefase; hier leren ze hun bekkenbodem weer functioneel in te zetten, zelfs bij oefeningen zoals jumping jacks!

  En je begrijpt, ik maak tijdens de behandeling (die zo op lagere frequentie plaats kunnen vinden) graag gebruik van 1 van deze programma’s.

  Zo blijft het niet alleen bij summiere oefeningetjes, maar kan ik deze vrouwen volwaardigere begeleiding bieden! 🙌🏻

 

Kostenefficiënt

Zelfs zonder aanvullende verzekering is het aanschaffen van een betaald programma i.c.m. een aantal behandelingen bekkenfysiotherapie voordeliger dan zelf het volledige bedrag betalen voor 9 behandelingen bekkenfysiotherapie.

Merel Stokman

Meer Rust tijdens de Behandeling

Omdat de moeder de volledige training digitaal tot haar beschikking heeft, kunnen we tijdens de behandeling specifiek aandacht besteden aan 1 vraag. Ik hoef niet meer de uitleg van 6 nieuwe oefeningen in 1 behandeling te proppen 😅

Merel Stokman

Continue Progressie

Deelneemsters krijgen echt een allesomvattend herstelprogramma aangeboden voor 9 maanden!

Merel Stokman

Uitgebreide Zorg en Kennisoverdracht

Het programma biedt een uitgebreider zorgpakket dan de standaardbehandelingen

Ook JIJ zou gebruik kunnen maken van deze programma’s 😃

  Het 6-weken kraamtijdprogramma is volledig GRATIS en gemakkelijk toegankelijk na aanmelding. Best leuk toch om even te neuzen in de content die ik gemaakt heb? 😇

  Als je benieuwd bent naar hoe de andere programma’s eruitzien en hoe je deze ook voor jouw doelgroep kunt inzetten, aarzel niet om me te mailen: merel@bevallenendoor.nl.

  Samen kunnen we werken aan een effectievere aanpak voor het herstel van deze jonge moeders! 🤝🏻

Neem contact met me op 📧