Optimaliseer de zorg van JOUW patiënten met één van de (gratis) herstelprogramma's

Echografie bij een bekkenfysiotherapeut

Effectieve begeleiding in beperkte tijd

Hoe mijn trajecten er vaak uitzagen:

 • Eén behandeling besteed je aan grondige diagnostiek en voorlichting betreffende haar buik
 • Hetzelfde doe je voor haar bekkenbodem
 • We kunnen haar nog een paar keer begeleiden door wat oefeningen mee te geven (in de hoop dat ze deze goed begrijpt en consistent uitvoert)
 • Haar conclusie: "Het gaat redelijk, ik ga gewoon rustig weer volleyballen"


Hier liep ik steeds tegenaan.

We kunnen weliswaar afzonderlijke 'oefeningen' aanbieden, maar dit vormt bij lange na geen volwaardige training die daadwerkelijk haar (algemene en lokale) belastbaarheid verhoogt. Het is echter essentieel voor een goede voorbereiding op het hervatten van volleybal én haar toekomst.

Herstel na bevalling

Hoe ik altijd te werk ging...

  Jarenlang werkte ik met het meegeven van uitgetekende oefeningen, later werden dit meer gestructureerde oefenschema’s met foto's en ik had altijd een zelfgemaakte folder met essentiële tips over herstel na de bevalling.

  En met het oog op een eventuele volgende zwangerschap en de toekomst, want we kennen allebei de cijfers over het voorkomen van bekkenbodemproblemen, voelde het niet toereikend.

  Hoe ik nu volwaardigere zorg bied...
Herstel na bevalling

Een volledig herstelprogramma voor na de bevalling

  Moeders krijgen toegang tot een thuistraining voor hun hele lichaam, inclusief de buikwand en bekkenbodem. Ze starten op basisniveau met de training. Ze kunnen al starten in de kraamtijd als ze willen tot een jaar postpartum. Ze voeren het uit met minimale hulpmiddelen.

  Het programma duurt de volledige herstelperiode van 9 maanden.

  Dit programma richt zich op herstel van het ademhalingspatroon, core en bekkenbodem. De bekkenbodem wordt apart getraind, zoals jij en ik opgeleid zijn, en wordt niet alleen 'meegenomen' tijdens de workouts.

  Inclusief o.a. de volgende modules:
  🔸 Tips&Adviezen voor de komende 9 maanden
  🔸 Cardio: wanneer begin je weer met je oude sport en "terug-naar-hardlopen"
  🔸 Littekenmassage (van bekkenbodem of na keizersnede)
  🔸 Volledige bekkenbodemtraining
  🔸 Binnen de ledenomgeving is er een community waar ze in contact kunnen komen met andere moeders of met mij.

  ✅ De volledige training is in videovorm
  ✅ Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus!
  En je begrijpt, ik ondersteun mijn behandeling (die zo op lagere frequentie plaats kunnen vinden) graag met van 1 van deze programma’s. Zo blijft het niet alleen bij summiere oefeningetjes meegeven, maar kan ik deze vrouwen volwaardigere begeleiding bieden! 🙌🏻

Het Bekkenbodem Herstelprogramma

  Dit is een complete training voor de bekkenbodem specifiek voor stress urine-incontinentie, flatusincontinentie en een prolaps. 

  De deelneemsters starten met het bewust worden van hun bekkenbodem door ademhalingsoefeningen. Er zijn ook diverse awarenessoefeningen om hun gehele bekkenbodem weer te activeren.

  Daarnaast omvat het een volledige module gericht op het effectief ontspannen van de bekkenbodem.

  Na deze fase wordt er gewerkt aan het verbeteren van duurkracht, snelkracht en coördinatie. Vervolgens doorlopen de deelneemsters een integratiefase; hier leren ze hun bekkenbodem functioneel in te zetten, zelfs bij oefeningen zoals jumping jacks! 

  Je kunt met deze training starten vanaf 6 weken postpartum, maar ook vele jaren daarna nog.


  Inclusief o.a. de volgende modules:
  🔸 Tips&Adviezen voor de komende 9 maanden
  🔸 Cardio: wanneer begin je weer met je oude sport en "terug-naar-hardlopen"
  🔸 Littekenmassage na knip of scheur
  🔸BONUS: workouts voor spieren rondom de bekkenbodem
  🔸 Binnen de ledenomgeving is er een community waar ze in contact kunnen komen met andere moeders of met mij.

  ✅ De volledige training is in videovorm

Een GRATIS programma


  Het past binnen mijn missie om elke vrouw na haar bevalling een goede start te kunnen bieden, daarom bied ik dit gratis aan.

  In dit 6-weekse programma vinden vrouwen alle tips en adviezen, ademhalingsoefeningen en de basis van de bekkenbodem- en coretraining. Allemaal gestructureerd en in videovorm.

  Ze kunnen dit al bekijken voordat ik ze zie op het postpartumconsult zodat ze goed geïnformeerd zijn en al een start hebben kunnen maken met de oefeningen (als ze daar tijd en energie voor hadden...).
Het geeft mij tijdens de behandeling zo veel rust te weten dat álle oefeningen en informatie die ik deel, thuis rustig opnieuw gelezen of bekeken kunnen worden via video!

Kostenefficiënt

Zelfs zonder aanvullende verzekering is het aanschaffen van een betaald programma i.c.m. een aantal behandelingen bekkenfysiotherapie voordeliger dan zelf het volledige bedrag betalen voor 9 behandelingen bekkenfysiotherapie.

Merel Stokman

Meer Rust tijdens de Behandeling

Omdat de moeder de volledige training digitaal tot haar beschikking heeft, kunnen we tijdens de behandeling specifiek aandacht besteden aan 1 vraag. Ik hoef niet meer de uitleg van 6 nieuwe oefeningen in 1 behandeling te proppen 😅

Merel Stokman

Continue Progressie

Deelneemsters krijgen echt een allesomvattend herstelprogramma aangeboden voor 9 maanden!

Merel Stokman

Uitgebreide Zorg en Kennisoverdracht

Het programma biedt een uitgebreider zorgpakket dan de standaardbehandelingen.

Ook JULLIE zouden gebruik kunnen maken van deze programma’s 😃

  Het Kraamtijd Programma is volledig GRATIS en gemakkelijk toegankelijk na aanmelding. Best leuk toch om even te neuzen in de content die ik gemaakt heb? 😇

  Als je benieuwd bent naar hoe de andere programma’s eruitzien en hoe je deze ook voor jouw doelgroep kunt inzetten, aarzel niet om me te mailen, dan geef ik je tijdelijk toegang.

  Samen kunnen we werken aan een effectievere aanpak voor het herstel van deze jonge moeders! 🤝🏻